Resurse diverse

Programa scolara Educatie pentru Patrimoniu

Programa școlară Educație pentru patrimoniu constituie o ofertă de curriculum la decizia școlii și a fost realizată de către o echipă de experți din domeniul educației și al patrimoniului, în cadrul proiectului UNESCO Educational.RO, finanțat de AFCN. Aceasta se adresează tuturor profesorilor care doresc să dezvolte interesul elevilor pentru patrimoniu și să-i responsabilizeze față de valorile culturale din comunitatea în care trăiesc. Pentru structurarea acestei programe, am pus împreună experiență în educație și patrimoniu cultural:  Angelica Mihăilescu cu experiența de cercetare în domeniul educației și Adriana Scripcariu,  coordonator de programe educaționale care pun în valoare patrimoniul cultural românesc și îl fac accesibil copiilor prin ateliere și proiecte editoriale, în cadrul  Asociației Gaspar, Baltasar & Melchior/Școala de la Piscu.

Toți cei interesați au acces gratuit la acest document, precum și la alte resurse care pot susține activitatea la clasă, accesibile pe  www.edupatrimoniu.piscu.ro. Profesorii care doresc să utilizeze această propunere de programă școlară, sunt rugați să-și anunțe intenția prin formularul de mai jos. Considerăm interesul exprimat de dvs. ca reprezentând  disponibilitate pentru colaborare și parteneriat, prin care am putea ajuta împreună la promovarea educației pentru patrimoniu.

Pot oferi suport celor interesați:

Adriana Scripcariu, specialist patrimoniu cultural, adriana.scripcariu@gmai.com

Angelica Mihăilescu, expert în educație, angela.mihailescu@ise.ro


cloud-download-2Descarca programa Educaţie pentru patrimoniu

 

Formular aplicare


Kitul educational Unesco

Kitul Educaţional UNESCO este un document strategic al Educaţiei pentru Patrimoniu, care ne aduce experieţa unor generaţii de dascăli europeni, cei care au implementat Educaţia pentru Patrimoniu în ţările Europei Occidentale şi de Nord. Acest document a fost tradus în anul 2017, în cadrul proiectului cultural UNESCO Educaţional.RO, organizat şi implementat de Asociaţia Gaspsar, Baltasar & Melchior/Şcoala de la Piscu, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Traducerea s-a făcut fragmentar, după documentul în limba engleză accesibil aici: http://whc.unesco.org/en/educationkit/

cloud-download-2

Descarca ghidul


Patrimoniu cultural judetul Ilfov, Monumente istorice

cloud-download-2Descarca format pdf

plansa-didactica-ilfov


Patrimoniu cultural judetul Brasov,
Monumente istorice

cloud-download-2Descarca format pdf

plansa-didactica-bv2

 

 

 

plansa-didactica-bv1


Patrimoniu cultural Brancovenesc,
Monumente brancovenesti

cloud-download-2Descarca harta jpg

harta-brancoveni

Idei de lucru cu copiii:

Schita in situ si ilustratia de text

cloud-download-2Descarca

schita-in-situ

Icoane pe sticla
cloud-download-2Descarca
icoane-pe-sticla

Linogravura
cloud-download-2Descarca

patrimoniu linogravura

Roata olarului
cloud-download-2Descarca