Cărți

coperta edupatrimoniu
Patrimoniul UNESCO din România pe înțelesul tuturor.

În curs de apariție

 
 


Patrimoniul românesc UNESCO – Moștenire vie

Broşură pentru liceeni şi nu numai despre Patrimoniul românesc UNESCO.Material realizat în cadrul proiectului cultural Patrimoniul cultural – Pași spre școală / Ziua Patrimoniului cultural în licee, ediţia a III-a, 2016. Finanţator Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Ordinul Arhitecţilor din România. În curând cartea pe aceeaşi temă.

cloud-download-2

Descarca cartea gratuit


coperta-vicleim

Serbarea de Crăciun – 2015

S-a realizat această cărticică în sprijinul educaţiei culturale prin patrimoniu, cu dorinţa de a ajunge în mâinile cât mai multor învăţători şi prin ei la cât mai mulţi copii. Cel mai important scop a fost acela de a readuce în atenţia publicului Vicleimul lui Mircea Vulcănescu, un text pe care îl considerăm cum nu se poate mai potrivit pentru o serbare de Crăciun şi în zilele noastre. Un martor sunt cele două serbări cu Vicleim de la Şcoala primară Agatonia 2014 şi 2015.
Realizat în cadrul EDUCATIO. http://reteauaeducatio.ro/educatio/despre-proiect/

cloud-download-2

Descarcă gratuit


 

patrimoniul-brancovenesc-pe-intelesul-tuturorPatrimoniul Brancovenesc pe intelesul  tuturor

Ed.I 2014, Ed.II, 2015

Patrimoniul brâncovenesc pe înţelesul tuturor este o incursiune în civilizaţia secolelor XVII şi XVIII din Ţara Românescă. Un text accesibil, cu multe explicaţii, bogat ilustrat. Citind-o atent sau doar răsfoind-o vei intra prin poarta istoriei în lumea boierilor şi a voievozilor, te vei plimba prin palate şi mănăstiri, vei părtunde în biblioteci şi în alte locuri tainice, păstrătoare de comori. Vei înţelege şi vei îndrăgi un capitol cheie al civilizaţiei româneşti.

cloud-download-2

Descarca gratuit

 


palatul-mogosoaia-ghidul-copiilorPalatul Mogosoaia –
ghidul copiilor 

Palatul Mogoşoaia – Ghidul copiilor este pentru noi o primă experienţă de realizare a poveştii extinse a unui monument istoric. Am cuprins aici istorisiri despre Brâncoveni şi epoca lor, arhitectură, restaurare, iconografie, noţiuni de cultură generală care credem că nu trebuie să lipsescă din bagajul sufletesc al nici unui român. Povestirile sunt ilustrate bogat cu fotografiile lui George Dumitriu şi cu desene de copii iar punerea în pagină este gândită cu multă grijă, aşa încât cartea să fie cât mai dinamică şi atractivă. Experimentăm un mod mai cald şi mai apropiat de a face cunoscută istoria care sperăm să aibă mai mult impact decât colecţiile de fapte, date, locuri, nume cu care sunt obişnuiţi elevii români, din maualele de istorie. Proiect finanțat de Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia.

cloud-download-2

Descarcă gratuit

 


PATRIMONIU CULTURAL
JUDEȚUL BRAȘOV

Ed.I, 2013, Ed.II, 2015

Această carte adună laolaltă frumusețile patrimoniului cultural brașovean: monumente istorice, tradiții, meșteșuguri, sărbători, organizate în ritmul anului calendaristic, povestite pe înțeles și ilustrate bogat, structurate în 15 lecții. Este a doua încercare de manual școlar despre patrimoniul cultural. S-a născut din dorința unui grup de tineri arhitecți brașoveni, conștienți de imperativul educației pentru patrimoniul cultural. Proiect finanțat de Ordinul Arhitecților din România și Administrația Fondului Cultural Național.

cloud-download-2Descarca manualul gratuit

 


PATRIMONIU CULTURAL
JUDEȚUL ILFOV

Ed.I, 2012, Ed.II, 2013

Această carte este oglinda Județului Ilfov, în datele sale cele mai prețioase: monumente istorice, tradiții, meșteșuguri, sărbători. Patrimoniul cultural este povestit pe înțeles și însoțit de fotografii alese cu grijă. Este prima noastră încercare de manual școlar despre patrimoniul cultural, într-o abordare zonală. Copiii ilfoveni dar și bucureștenii vor putea afla despre frumusețile strămoșești din vecinătățile lor. Recomandăm această carte ca auxiliar școlar dar și ca resursă principală pentru un opțional dedicat patrimoniului cultural. Proiect finanțat de Ordinul Arhitecților din România și Administrația Fondului Cultural Național.

cloud-download-2Descarca manualul gratuit

 


coperta-patrimonniu-pentru-copii

Patrimoniul pentru copii

2010

Este o broșură manifest pentru educația prin patrimoniu, în care au fost adunate diferite experiențe de tabere, excursii și acțiuni menite să descopere copiilor frumusețea moștenirii culturale din câteva comunități, răspândite prin țară. Ne-am dorit să rămână un martor și o sursă de inspirație și pentru alți educatori care vor dori să se aplece asupra acestui subiect, atât de important pentru formarea identității culturale a tinerei generații. Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 


coperta-prima-carte-despre-lut

Prima mea carte despre lut

2008

Este o carte pentru copii despre meșteșugul și arta ceramicii, în diferite episoade, din Preistorie și până la Picasso: câteva povești adevărate din diferite epoci și câteva tehnici de atelier. Este o culegere născută din experiența Școlii de Vară Lut Ars 2007, în cadrul căreia am împănat orele de atelier cu mici seminarii de istoria artei, pentru copii. Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Fundația Aldea Tudorache.

cloud-download-2Descarca cartea gratuit

 


coperta-lut-2007Lut Ars 2007

2007

Este jurnalul de bord al proiectului Lut Ars 2007, prima cursă pentru revitalizarea culturală a satului Piscu, o veche vatră de olari din foștii Codri ai Vlăsiei. Conține capitole de documentare antropologică, jurnalul Școlii de Vară și alte inițiative pe care le-am pus în faptă în acel an. Proiect finanțat de Administrția Fondului Cultural Național.

cloud-download-2Descarcă gratuit